Unsere Mutter, unsere Vater DVD-box

Schrijf de eerste beoordeling van dit product|

Op verlanglijst

Unsere Mütter, unsere Väter is een aangrijpend verhaal over de impact die de oorlog heeft op vijf pubers, die elkaar beloofd hebben altijd vrienden te blijven, maar die verscheurd dreigen te raken door de verschrikkingen van de oorlog.

Meer info

Op voorraad:

€ 29,95

€ 19,95


Productinformatie

Hun vriendschap zou eeuwig duren, maar de oorlog veranderde alles...


Berlijn 1941: vijf vrienden nemen afscheid. Ze beloven elkaar eeuwige vriendschap. Maar geen van hen kon vermoeden hoe de oorlog hen zou veranderen. Wilhelm en Friedhelm worden naar het oostfront gestuurd. Charlotte, die heimelijk verliefd is op Wilhelm, volgt hen door zich aan te melden als verpleegster in een militair hospitaal. Greta, een zangeres, papt aan met een SS-officier. Vanuit die positie probeert ze haar vriend Viktor, die een Joodse vader heeft, te redden van deportatie. De oorlog zal elk van deze jonge mensen voorgoed veranderen. De één wordt een held, de ander een lafaard. De één kiest voor goed, de ander voor kwaad. Hun belofte om voor altijd vrienden te blijven behoort tot een andere wereld...

Unsere Mütter, Unsere Väter is een ontzagwekkende miniserie die op alle fronten imponeert en een gewaagde poging doet om een dialoog over het oorlogsverleden tussen de oudere en jongere generatie op gang te brengen. Het is tevens de duurste serie ooit gemaakt in de geschiedenis van de Duitse televisie en brak ten tijde van uitzending kijkcijferrecords (maar liefst 7.5 miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd). De veelgeprezen miniserie onderscheidt zich door de nadruk te leggen op gewone mensen die middels de oorlog in uitzonderlijke situaties terecht komen.

3 discs
Speelduur: 275 minuten
Duits gesproken, Nederlands ondertiteld

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Unsere Mutter, unsere Vater DVD-box